Tandsteen verwijderen

We weten allemaal wel uit ervaring dat, wanneer we regelmatig naar de tandarts gaan, deze de standsteen zal verwijderen. Een tandarts zal het over het algemeen met een haak verwijderen. Tandsteen moet worden verwijderd omdat het schadelijk is voor de tanden. Tandsteen is in feite niets anders dan verharde stukjes tandplak. De tandplak kan worden veroorzaakt door voedselresten in de mond. Op den duur kan het tandplak, door het speeksel dat we in onze mond hebben, verharden. Dit verharde materiaal dat we dat op onze tanden hebben wordt tandsteen genoemd. Het is niet alleen slecht voor onze tanden en tandvlees maar, we kunnen er ook een slechte adem van krijgen.

Water
Het is niet alleen het voedsel wat de oorzaak kan zijn van tandsteen, ook de hardheid van het water kan een rol spelen. De PH-waarde (zuurgraad) wat je in je mond hebt kan een bijdrage leveren tot de vorming van tandplak. Hoe hoger de PH-waard hoe groter de kans op de vorming van de tandplak. Toch moet je niet alleen ervoor zorgen dat de PH-waard in je mond lager wordt. Zou je dat wel doen dan is de kans op de vorming van gaatjes weer veel groter. Wat we zelf kunnen doen is ons voedsel aanpakken maar, aan de hardheid van het water kunnen we zelf nietsdoen. In het westen van ons land is de hardheid van het water veel groter dan in het oosten.

Tandsteen verwijderen
Op de eerste plaats moet je weten dat tandsteen niets ernstig is. Je moet, om zo min mogelijk tandsteen aan de tanden te krijgen, goed poetsen. Tweemaal dagelijks poetsen, met een goede tandpasta en borstel, wordt aanbevolen. Daarbij zijn de elektrische tandenborstels beter dan de gewone. Door de trillingen heeft het tandsteen minder kans om te aan de tanden te hechten. Door flosdraad te gebruiken kan je op die plaatsen reinigen waar je anders niet bij kan komen. Over het gebruik van mondwater zijn de meningen verdeeld. In ieder geval is een goed preventief onderhoud het beste om tandsteen te voorkomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *