Wat is het verschil tussen een e-sigaret en een sigaret?

Wat is het verschil tussen een e-sigaret en een sigaret?

E-sigaret

Herbert A. Gilbert is de oorspronkelijke uitvinder van de e-sigaret. Hij liet dit apparaat patenteren, een apparaat dat een oplossing met geur- en smaakstoffen omzette in stoom die kon worden geïnhaleerd. Hij noemde het een rookvrije, tabakloze sigaret. Behalve voor het vervangen van sigaretten was zijn ontwerp eigenlijk bedoeld voor medicinale redenenen, zoals het inhaleren van mentholwater of medicatie. Vandaag de dag worden de e-sigaretten gebruikt als genotsmiddel, naast of als vervanger van gewone sigaretten.

Wat is de e-sigaret?

E-sigaretten oftewel elektronische sigaretten, zijn apparaten die handmatig of automatisch bediend kunnen worden. Ze zijn de meest populairste vape apparaten, die bedoeld zijn om de gebruiker snel van nicotine te voorzien. Dit zonder hen bloot te stellen aan de vele schadelijke chemicaliën die zich in de traditionele sigaretten bevinden. Het doel is om de gebruiker van een sensationeel gevoel te voorzien door de illusie van het inhaleren van sigaretten rook, maar dan zonder de rook. Eén van de voornaamste redenen is dat de elektronische sigaret als hulpmiddel kan dienen om te stoppen met roken. De elektronische sigaret komt in verschillende vormen. Sommige lijken op vape pennen en weer anderen op usb drives. Er zijn zelfs andere benamingen voor de elektronische sigaret waaronder vaporizer sigaretten.

Bestanddelen van een elektronisch sigaret aparraat

De elektronische sigaret bestaat uit een vloeistofpatroon die gearomatiseerde nicotine bevat. Deze vloeistofpatroon wordt e-liquid genoemd. Verder bevat het een verdamper die de vloeistof omzet in damp. Het heeft ook een batterij maar kan ook handmatig als automatisch worden ingeschakeld. De gebruiker kan kiezen tussen een disposable (wegwerp) of een refillable (hervulbaar) elektronisch sigaret.

De samenstelling van e-liquid

E-liquid is de vloeistof voor elektronische sigaretten die gemaakt is uit een aantal vaste ingriediënten. Behalve de smaak van het nicotine bevat het een mengsel :
– propyleen glycol; dit zorgt voor het overbrengen van de aroma’s van
de smaak van de vloeistof in het lichaam en het verwekken van de
damp die men inhaleert.
– Plantaardige glycerine is een zoete stof die de smaak van de
vloeistof beinvloed.
– Dan heb je de aroma’s, de geconcentreerde smaakstoffen die voor een
voor een heleboel smaken zorgen zoals de fruitsmaken,
snoepsmaken, tabakssmaken en ga zo maar door.

E-liquid
Ben je op zoek naar E-liquid?

Het verschil tussen e-sigaretten en gewone- of traditionele sigaretten

Bij de e-sigaretten ga je harder moeten trekken, harder dan de tradionele sigaretten. Wanneer de hoeveelheid vloeistof in de patroon laag is leidt dat tot een inhallatie duur van 4,3 seconde, vergeleken met de 2,4 seconde voor traditionele sigaretten. E-sigaretten zijn geheel en al kunstmatig, maar traditonele sigaretten bevatten tabak gemaakt van droge bladeren, bindmiddel, smaak en geuren. Aangetoond kan worden dat de elektronische sigaret maar liefst circa 95% minder schadelijk is dan de tradionele sigaret. Bekijk onze blogs voor meer informatie over dit onderwerp.