3 tips om de beste mondkapjes te kopen

3 tips om de beste mondkapjes te kopen

Waar kun je de beste mondkapjes kopen? Die vraag is niet met één antwoord te beantwoorden. Want wat de beste mondkapjes zijn voor jou, hoeven dat niet voor anderen ook te zijn. Er wordt onderscheid gemaakt tussen 2-laags en 3-laags mondkapjes, tussen stoffen- en wegwerp mondkapjes en tussen medische- en niet medische mondkapjes. De keuze is erg groot en als jij de beste mondkapjes wilt kopen, dan sta je eerst stil bij je eigen situatie. Het is namelijk belangrijk dat je de mondkapjes koopt die daarbij aansluiten. Met de onderstaande tips, vind jij vast een mondkapje dat bij jouw situatie past.

Tip 1: de beste wegwerp- of stoffen mondkapjes kopen?

Een eerste punt om in overweging te nemen bij het aanschaffen van mondkapjes is of je stoffen- of wegwerp mondkapjes wilt kopen. Wegwerp mondkapjes zijn maar één keer te gebruiken en moet je daarna weggooien. Reis je naar je werk en terug met het openbaar vervoer, dan heb je er dus dagelijks 2 nodig. Misschien zijn de beste mondkapjes om te kopen voor jou juist stoffen mondkapjes. Deze kun je hergebruiken en thuis wassen. Je mag er dan ook één reis mee doen, maar je neemt ze daarna mee naar huis en wast ze voor een volgend gebruik. Dit is een goed idee als je veel met het openbaar vervoer reist.

Tip 2: koop je mondkapjes online

Mondkapjes zijn te koop op het station en in de filialen van de grootste drogisterijen. Dit zijn prima mondkapjes, maar je betaalt vaak meer. Soms kun je de beste mondkapjes online kopen. Bij een groothandel bestel je in één keer een groter aantal voor een lager bedrag per mondkapje. Daarnaast is de keuze vaak groter en kun je ook stoffen mondkapjes kopen met een print, een plaatje of een logo. Soms kun je online de beste mondkapjes kopen, omdat je daar meer keuze hebt en je dus minder betaalt.

mondkapje
Het juiste mondkapje

Tip 3: geen mondkapjes kopen, maar maken

Waarom zou je de beste mondkapjes kopen, als je deze ook zelf kunt maken? Bij de Rijksoverheid vind je hier duidelijke instructies voor en het is niet moeilijk. Deze stoffen mondkapjes die je dan maakt kun je hergebruiken als je ze wast op 60 graden. Het is belangrijk dat je dan de regels volgt en dat je er zorg voor draagt dat het mondkapje goed aansluit. In het openbaar vervoer zijn deze zelfgemaakte mondkapjes gewoon toegestaan. Maak er een aantal in je eigen tijd en je hoeft je geen zorgen meer te maken over waar je de beste mondkapjes kunt kopen.

Medische- versus niet-medische mondkapjes

Voor het openbaar vervoer zijn niet-medische mondkapjes voldoende. Met deze kapjes kun je nog steeds besmet raken, maar besmet jij niemand anders. Doet iedereen dit, dan is er dus een veilige situatie. Wil je de beste mondkapjes kopen voor het openbaar vervoer, dan zijn er geen keurmerken of certificeringen nodig. Kijk wel even in de omschrijving naar de toepassing van de mondkapjes. Vaak staat er dan bij vermeld of je deze in het openbaar vervoer mag gebruiken of niet.