Hoe vaak moet ik langs de tandarts?

Hoe vaak moet ik langs de tandarts?

Een mooi en gezond gebit is een rijk bezit. Uiteraard betekent het wel dat je tanden en kiezen goed moet onderhouden. Twee keer per dag uitgebreid de tanden poetsen hoort bij een goede gebitsverzorging. Op die manier krijgt tandplak minder kans om te hechten en blijven je tanden mooi schoon. Uiteraard moet je ook niet vergeten goed tussen de tanden te reinigen met stokers of ragers. Daarnaast is het ook van essentieel belang dat je twee keer per jaar naar de tandarts gaat. Dit om je tanden en kiezen te laten controleren op gaatjes maar ook of alles in orde is met je tandvlees en of je mogelijk veel last ondervindt van tandsteen.
Onderschat het belang van een goede tandarts niet!

In sommige gevallen bezoeken mensen vaker of minder vaak een tandarts

Ieder mens is verschillend en dat telt ook zeker voor het gebit. Natuurlijk is twee keer per jaar de tandarts bezoeken eigenlijk de standaard, maar in sommige gevallen gaan mensen soms minder vaak of juist vaker. Iemand die veel last heeft van bloedend tandvlees of tandvleesontsteking zal waarschijnlijk vaker gaan dan iemand die nooit een gaatje of iets heeft. Het is ook maar net wat de tandarts zelf aangeeft bij de controle. Als deze je gebit beoordeelt en zegt dat je eigenlijk maar een keer per jaar op controle hoeft te komen is dat op aanraden van je eigen tandarts.

Een tandarts bezoek nooit overslaan

Over het algemeen genomen gaat niemand graag naar de tandarts. Ben je toe aan de halfjaarlijkse controle sla deze dan beslist niet over. Door regelmatig de tandarts te bezoeken blijf je een gezond en sterk gebit houden. Overleg altijd met je tandarts of het nodig is om twee keer per jaar je gebit te laten controleren. Hij of zij weet het beste hoe het met je gebit gesteld is en kan een goede inschatting maken.