Alles voor een stralende lach!

Alles voor een stralende lach!

Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld, een beugel hebben. Vooral onder tieners is het razend populair, maar zelfs onder volwassenen is een beugel ‘normaal’ geworden. Wat zijn de mogelijkheden? 

Welke soorten beugels zijn er?

Er zijn een aantal soorten beugels, maar de populairste zijn de slotjes. U heeft ze vast wel eens gezien, de ijzeren blokjes die vastzitten op de tanden en kiezen, verbonden met een ijzerdraad. Door het ijzerdraadje komen de tanden op spanning te staan en worden ze zo op een mooie en gelijke manier recht gemaakt. Soms kan het zo zijn dat er een nieuw ijzerdraadje in moet om spanning op de tanden te houden. Wat nu ook steeds populairder aan het worden is, zijn de in invisalign beugels. Dit zijn onzichtbare beugels. Deze beugels zijn makkelijk uitneembaar, een stuk comfortabeler en goedkoper! Ook kan je kiezen voor een blokbeugel. De blokbeugel zorgt ervoor dat jouw kaken weer helemaal recht komen te staan. Hierdoor kan je beter kauwen, je mond sluiten en beter praten. Een blokbeugel werkt alleen als je nog in de groei bent. Je moet de beugel 10 tot 11 uur per dag dragen om het gewenste effect te hebben. 

Mijn eigen ervaring

Ook ik moest een beugel hebben, niet perse omdat mijn tanden heel erg scheef stonden, maar omdat mijn kaken en kiezen niet helemaal rechtstonden. Ik heb dit gedaan bij Top orthodontie! Ik ben hier terechtgekomen omdat een goede kennis razend enthousiast was, dus dan is de keuze makkelijk gemaakt. Ook ik was erg tevreden met de service en de maandelijkse behandelingen. De orthodontisten zijn erg goed en houden rekening met jouw gebit. Zelf heb ik een slotjesbeugel en een blokbeugel gehad. Ik heb uiteindelijk 2,5 jaar mijn beugel gehad. 

Lach
Een stralende glimlach.

Mijn tandartsbezoekjes

Na jaren geen problemen te hebben gehad met mijn gebit, had ik na een val een kies verloren. Dit deed natuurlijk veel pijn maar vooral in mijn mond. Toen ik even wat onderzoek op het internet had gedaan, kwam ik er al snel achter wat ik nodig had, een implantaat. Een implantaat is eigenlijk een tandwortelvervanger. Dit wordt vaak met lokale verdoving geplaatst op de plek waar je een tand/kies mist. Toen ik wist wat ik nodig had heb ik direct een afspraak gemaakt bij Tandartspraktijk Boekelo. Ik ben zelfs sinds kort verhuist naar Boekelo en had mij vlak voor het ongeluk aangesloten bij deze tandarts. Na een kort intakegesprek is er direct een afspraak gemaakt om de implantaat te plaatsen. Dit is mij erg goed bevallen! Ik vond het niet spannend en er werd goed voor mij gezorgd. Een uitstekende tandarts!