Hoe zuiver je jouw water?

Hoe zuiver je jouw water?

Schoon en fris water is ontzettend belangrijk. Gelukkig leven we in een land waar de waterkwaliteit bovengemiddeld goed is, doordat waterzuiveringsbedrijven hoge veiligheidseisen hanteren voor de kwaliteit van ons drinkwater. In Nederland is het water dat uit de kraan komt hierdoor praktisch altijd veilig en betrouwbaar.

De goede waterkwaliteit in ons land betekent echter niet per definitie dat het water ook helemaal vrij van kalk is. In bepaalde regio’s in ons land zit er naar verhouding nog best veel kalk in het water en is het water dus niet helemaal zuiver. Een waterontharder biedt voor dit probleem een oplossing. De kalk in het leidingwater heeft diverse nadelen. Welke zijn dit? En hoe krijg je je kraanwater zuiver en kalkvrij? Dat bespreken we in dit artikel.

Nadelen van onzuiver en kalkrijk water

Wie geen waterontharder heeft terwijl er veel kalkrijk water uit de kraan komt, kan met diverse problemen te maken krijgen die kalk veroorzaakt. Vies ogende leidingen door kalkaanslag is een van die problemen. Maar ook kunnen door kalkrijk water opstoppingen in leidingen ontstaan en gaat elektrische apparatuur dat gebruik maakt van water, zoals koffiemachines, de wasmachine of de vaatwasser, minder efficiënt werken. Ze verbruiken meer elektriciteit en daarbij loop je ook het risico dat de apparaten een kortere levensduur hebben. Allemaal kwesties waar je natuurlijk liever niet mee te maken krijgt. Gelukkig is er iets aan onzuiver en kalkrijk water te doen, namelijk gebruik maken van een goede waterontharder.

Water kan
Een water kan in de keuken.

Zuiver je water met een goed wateronthardingssysteem

Een goede manier om je water snel zuiver en kalkvrij te maken, is gebruik te maken van een betrouwbaar wateronthardingssysteem. Deze systemen zorgen ervoor dat het water gefilterd wordt van kalkdeeltjes, zodat het water dat in en uit je leidingen komt geen kalk meer bevat. Er zijn onthardingssystemen die op elektriciteit werken en op die manier kalk aan het leidingwater onttrekken. Maar recent is er op de markt een ook een interessante vernieuwing gekomen, met apparatuur die zónder elektriciteit – en dus voordelig en energiezuinig – kalk uit het water zuivert.

Meer weten? Oriënteer je online via een ervaren specialist

Wil je meer informatie verzamelen over hoe je water goed en voordelig van kalkresten kunt zuiveren? Informeer dan via de website van een specialist op het gebied van waterontkalking. Je profiteert dan straks ook optimaal van kalkvrij en zuiver water uit je kraan!