Tandartsbehandeling onder narcose

Tandartsbehandeling onder narcose

Ben je erg bang voor de tandarts en moet je binnenkort een vervelende behandeling ondergaan? Bij veel tandartsen is het mogelijk om de behandeling te laten uitvoeren onder volledige narcose. Als je onder narcose gaat, komen daar verschillende voordelen maar ook nadelen bij kijken. Lees verder en ontdek hoe een behandeling onder narcose in zijn werk gaat.

Geen angsten

Als je een behandeling moet uitvoeren waar je heel erg bang voor bent, kan je de behandeling uitvoeren onder narcose. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je niks van je behandeling merkt. Daardoor hoef je geen angst te weerstaan als je in de stoel ligt. Met een infuus in je arm of hand wordt de narcose toegediend. Ben je bang voor naalden? Dan kan je ook kiezen voor een narcose met een kapje.

Specialisten houden je in de gaten

Als je kiest voor een behandeling onder narcose, werkt je tandarts samen met een anesthesist. Een anesthesist is gespecialiseerd in narcoses en dient je het middel toe. Vervolgens voert je vertrouwde tandarts de behandeling bij je uit. Gedurende deze behandeling wordt je hartslag, ademhaling, bloeddruk en zuurstof goed in de haten gehouden.

Onder verdoving bij een tandarts scheelt pijn

Houd rekening met bijwerkingen

Hoewel een behandeling bij de tandarts onder volledige narcose voor jou de perfecte oplossing kan zijn als je extreme angst hebt, moet je wel rekening houden met eventuele bijwerkingen die kunnen optreden. Zo kan je door de narcose achteraf misselijk zijn of hoofdpijn hebben. Het kan zijn dat je er een paar dagen ziek van bent en dat je met overgeven of een allergische reactie hebt. Deze klachten moeten na een aantal dagen vanzelf overgaan. Kies wel alleen voor een narcose als je echt niet durft. Laat je vooraf goed inlichten over de mogelijkheden bij je tandarts en stel samen een behandelplan op.

Hoge kosten

Als je kiest voor een tandartsbehandeling onder narcose, lopen de kosten hoger op. In veel gevallen wordt dit niet door je verzekering vergoed. Laat je daarom goed inlichten en neem contact op met je verzekering als je vragen hebt over de totale vergoeding.