Waarom je ieder jaar zorgverzekeringen moet vergelijken

Waarom je ieder jaar zorgverzekeringen moet vergelijken

Zorgverzekeringen, u word er tegen het einde van het jaar mee overspoeld. Maar waarom eigenlijk? En is het ook op u van toepassing? In deze blog leggen wij u uit waarom u ieder jaar zorgverzekeringen zou moeten vergelijken.

De basis

Iedereen in Nederland is verplicht een basis zorgverzekering te hebben. U bent daarmee verzekerd voor zorg uit het basispakket. Denk aan de huisarts, het ziekenhuis, de apotheek en de psychiater. In de Zorgverzekeringswet en het basispakket staat beschreven wat een basisverzekering moet vergoeden.

De Rijksoverheid bepaalt wat er in dit pakket zit en aan welke regels de verzekeraar zich moet houden. Maar niet iedere basisverzekering is hetzelfde. Sterker nog, er zitten grote verschillen tussen basisverzekeringen bij verschillende zorgverzekeraars. Probeer dus altijd zoveel mogelijk zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken op voor u belangrijke onderdelen en kies vervolgens de beste zorgverzekering uit.

Wat heb je nodig? Bepaal de zorgdekking die bij jou past

Bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering moet je altijd keuzes maken. Is het voordeel van maandelijkse kostenbesparing groter dan de nadelen van een beperkter zorgaanbod…. Best lastig, want natuurlijk wilt u op de kosten van uw zorgverzekering besparen, maar als dit ten koste gaat van de zorgdekking, kan dit uiteindelijk toch weer voor hoge zorgkosten leiden.

Daarom is het belangrijk om bij het overstappen van zorgverzekering te bepalen welke dekkingen voor u belangrijk zijn. Voor welke kosten wilt u dat uw zorgverzekering dekking biedt? En waar maakt u zich minder zorgen om….

tandartsverzekering afnemen
tandartsverzekering afnemen

Nieuwe zorgverzekering kiezen

Als u heeft bepaald welke zorgdekking voor u noodzakelijk is, Is het tijd om te onderzoeken welke zorgverzekeringen passen bij uw behoefte. Laat daarvoor op internet genoeg websites te vinden zijn, die het voor u makkelijk maken om zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Daarbij is het ook mogelijk om te selecteren welke soort zorgverzekering u wilt. En wilt u een hoger eigen risico dan het verplichte eigen risico? Dan kunt u ook daarop een selectie maken in de vergelijking. Handig toch?

Het vergelijken van Zorgverzekering

Er zijn gigantisch veel zorgaanbieders, dus er is genoeg te kiezen…. Daarom is het belangrijk dat u een partij kiest die past bij u als persoon, uw wensen en uw zorgbehoefte. Via online tools kunt u gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken op bijvoorbeeld prijs, dekking, ziekenhuis keuze, etc. Ook als u denkt dat u goed zit, is het verstandig om jaarlijks zorgverzekeringen te vergelijken. Vanwege de prijs maar ook omdat u misschien het volgende jaar meer zorg nodig denkt te hebben dan voorheen.

OHJA, vergeet ook niet de zorgverzekeringen te beoordelen op minder harde criteria zoals servicelevel. Een goede hulp bij vragen is onmisbaar als u zorgkosten maakt en niet weet hoe u deze moet declareren.

Wij raden echt aan om ieder jaar te vergelijken. Zorgaanbieders kunnen namelijk van jaar tot jaar best wel wat verschillen hebben. Het hoeft echt niet veel tijd te kosten om ook in 2020,  zorgverzekeringen te vergelijken en een nieuwe zorgverzekering te kiezen.