Vitaminen: Wat je erover moet weten

Vitaminen: Wat je erover moet weten

Ben je goed op de hoogte van de behoeften van je lichaam? Veel mensen niet. Er is een veelheid aan vitaminen en mineralen die je lichaam elke dag nodig heeft en het is belangrijk dat je begrijpt hoe elk daarvan je beïnvloedt. Het advies in dit artikel is een leidraad.

Onze tips voor een gezond lichaam en een gezond leven

Als je besluit om een multivitamine in te nemen, zorg er dan voor dat je de juiste keuze maakt. Sommige multivitamines bevatten niet alle vitaminen en mineralen waar een persoon echt baat bij heeft. Ga op zoek naar een multivitamine die vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, C, D, E en K bevat.

Het is geen goed idee om gewoon een flesje van het goedkoopste vitamine/mineraalsupplement te kopen dat je op de plank kunt vinden. Veel van deze supplementen zijn gemaakt met chemische vervangers van de natuurlijke voedingsstof die je nodig hebt. Voordat je je geld investeert in een supplement, doe je onderzoek zodat je een verstandige beslissing kunt nemen.

Sommige vitaminen worden in je lichaam opgeslagen, andere niet. Wateroplosbare vitaminen lossen op in de vloeistoffen in je lichaam en worden regelmatig uitgespoeld. Deze vitamines zijn onder andere B-vitamines en vitamine C. Omdat deze vitamines niet in je lichaam worden opgeslagen, is het belangrijk om deze vitamines elke dag te consumeren.

Geloof het of niet, meer van een vitamine innemen is niet gunstig en kan zelfs schadelijk zijn. Afhankelijk van de vitamine kunnen grote hoeveelheden nadelige effecten hebben en problemen veroorzaken met de werking van de medicijnen die je neemt. Vitamine A, vitamine D en ijzer moeten met de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid worden ingenomen en niet meer.

Neem naast genoeg vitamine en mineralen supplementen ook bevorderende middelen voor bijvoorbeeld je maag en darmen. Denk hierbij aan probiotica. Dit is een middeltje wat je kan nemen als supplement of als drankje. Dit werkt zeer bevorderend op je stoelgang en de algehele werking van je darmen.

vitamine supplementen
vitamine supplementen

Heb je jezelf ooit verteld dat je geen vitaminen en mineralen nodig hebt omdat je nooit ziek wordt? Nou, je hebt ze eigenlijk nog steeds nodig, omdat ze niet alleen helpen bij het bestrijden van infecties, maar ook de symptomen van stress verlichten die we allemaal op een bepaald moment doorstaan. Vitamine C is het wondermiddel, omdat het niet alleen helpt bij de gezondheid en het verminderen van stress, maar zelfs bij gezonde ogen, bijvoorbeeld.

Hoe donkerder je huid, hoe groter de kans dat je vitamine D-supplementen nodig hebt. Terwijl mensen met een lichte huid slechts 20 minuten zon per dag nodig hebben om hun dosis te krijgen, kunnen mensen met een zeer donkere huid twee uur of meer nodig hebben. Overweeg een supplement om er zeker van te zijn dat je genoeg vitamine D krijgt.

Wanneer je besluit om vitaminesupplementen te nemen, zoek dan naar een combinatie van vitamines die geschikt is voor jouw behoeften. Er zijn verschillende multivitamineformules voor baby’s en jonge kinderen die zich richten op de behoefte van een opgroeiend kind. Naarmate je ouder wordt, heeft je lichaam verschillende behoeften, dus zoek een formule die geschikt is voor oudere mannen en vrouwen.

Nu kan je gezonder gaan leven

Ben je je nu meer bewust van je lichaam na het lezen van het bovenstaande artikel? Een gezond evenwicht is de sleutel. Met dit nieuwe inzicht in de dingen die je kunt doen die invloed hebben op je gezondheid, wordt het onderhouden van een gezond lichaam makkelijker.