Indruk maken met je tanden

Indruk maken met je tanden

Er wordt vaak gezegd dat de eerste indruk het belangrijkst is. Dit is vaak gebaseerd op uiterlijk, houding en manieren. Hieruit besluiten mensen wat ze van je kunnen verwachten op professioneel of persoonlijk vlak. Maar hoe belangrijk zijn je tanden bij het maken van deze eerste indruk?

Als student heb je vaak te maken met indruk maken. Dit wil je doen bij je studiegenoten, op je opleiding, maar ook bij het solliciteren voor een nieuwe bijbaan. Hier komen vaak onzekerheden bij kijken. Hoe kom je het beste over? Hoe zorg ik dat ik een blijvende indruk maak? In deze blog zullen we bekijken hoe belangrijk je tanden zijn tijdens een sollicitatiegesprek. 

Body language

 

Je houding zegt vaak een hoop over je persoonlijkheid. Ben je open of gesloten? Ben je zelfverzekerd of ben je erg zenuwachtig? Dit zijn allemaal aspecten die een recruiter meeneemt tijdens een sollicitatiegesprek. Tijdens het gesprek is het belangrijk dat je oogcontact maakt. Door het oogcontact wat plaatsvindt tijdens het gesprek wordt de aandacht naar je gezicht gebracht. Zorg dus dat je een vriendelijke uitstraling hebt. Hoe je dat doet? Lachen! smile

Lachen

 

Aha, dit is dus wanneer je tanden van belang zijn. Door te lachen straal je positiviteit en vriendelijkheid uit. En dat is iets waar een recruiter altijd naar op zoek is! Zorg wel voor een natuurlijke lach. Wanneer je je gesprekspartner 40 minuten lang met een nep lach aanstaart werkt dit natuurlijk averechts. Zorg ook dat je met je hele gezicht lacht. Dit betekent dat je ogen ook een belangrijk aspect zijn van je glimlach. Met je ogen kun je namelijk oprechtheid laten zien en je verhaal nog beter overbrengen. 

Een oprechte glimlach wordt ook vaak geassocieerd met vertrouwen. Wanneer de recruiter het gevoel heeft dat hij/zij je kan vertrouwen, zul je automatisch een streepje voor hebben.  

Hygiëne 

 

Is het dan belangrijk om een spierwit en kaarsrecht gebit te hebben? Nee! Je hoeft geen perfect gebit te hebben om indruk te maken met je tanden. Het gaat uiteindelijk om het gevoel wat je uitstraalt met je lach. Wel is het belangrijk om goede hygiëne te hebben. Zorg dat je altijd je tandenpoetst voor een sollicitatiegesprek en check voor de zekerheid of er niks tussen je tanden zit. Let ook op het verzorgen van je mond. Dit is belangrijk om infecties en andere ziektes te voorkomen. Wanneer je mond niet gezond is kan dit ook nare geurtjes veroorzaken, iets wat je liever niet wilt tijdens het solliciteren. Gezonde voeding en verzorging van het gebit is dus een must!

 

Het allergrootste voordeel van lachen is dat je jezelf er mee helpt. Door te lachen voel je je automatisch blijer en gelukkiger, wat je dan ook weer uitstraalt. Blijf dus lachen!