Wat is acupunctuur Almere Haven precies?

Wat is acupunctuur Almere Haven precies?

Acupunctuur Almere Haven, waarschijnlijk heb je er al wel eens van gehoord. De meeste mensen zien een beeld van iemand die op een massagetafel ligt met een aantal naalden in de huid. Pijnlijk, zou je denken? Het tegendeel is gelukkig waar. Deze alternatieve geneeswijze werkt aan het herstel van de balans van lichaam en geest. Door middel van zogenaamde acupunctuurpunten worden lichamelijke of geestelijke klachten op een natuurlijke manier verholpen. Hier voel je vrijwel niets van tijdens de behandeling, hoogstens een licht prikje. Acupunctuur Almere Haven is ontstaan in het Oosten, en wordt vooral in de Chinese geneeskunde gebruikt. Rond de 16e eeuw is deze behandeling naar Nederland gekomen.

Waar kan acupunctuur Almere Haven bij helpen?

Acupunctuur Almere Haven kan jou helpen bij verschillende klachten en ziektes. Het is bewezen dat deze behandeling inderdaad kan helpen om pijnklachten aan te pakken en psychische of lichamelijke problemen te verminderen of te verhelpen. Zo wordt deze behandeling vaak gebruikt voor hoofdpijn, rugpijn, onvruchtbaarheid en problemen met de menstruatie. Ook bij vermoeidheidsklachten en maagdarmklachten kan acupunctuur uitkomst bieden. Ook voor angsten en depressieve gevoelens kan acupunctuur helpen om jouw geestelijke balans weer te herstellen voor meer rust en energie. De WHO (World Health Organization) heeft een lijst opgesteld met lichamelijke of psychische problemen waarbij is gebleken dat acupunctuur een effectieve behandelingsmethode is.

Verklaring voor werking van acupunctuur

Wat is nu eigenlijk de verklaring voor de werking van acupunctuur? De westerse wetenschap is hier nog niet over uit. De ene groep onderzoekers vindt verklaringen in de balans van vitale energie, waar de andere groep wetenschappers verklaringen zoekt in neurologische effecten. De laatste groep onderzoekers onderzoeken wat de acupunctuurpunten precies zijn. Dit zijn punten op het lichaam waar meerdere zenuwen en spieren bij elkaar komen. Wanneer deze door middel van naalden gestimuleerd worden, gaat de bloedsomloop omhoog. Dit zorgt weer voor het activeren van het natuurlijke herstelmechanisme van het lichaam en heeft een pijnstillend effect. Dit zou een verklaring kunnen zijn voor de genezende werking die acupunctuur heeft op het lichaam.

acupunctuur geneeswijze
Werkwijze acupunctuur

De binnen en buiten methode

In de Traditionele Chinese geneeskunde worden 2 methoden onderscheiden. De eerste methode is de buiten methode. Hiertoe behoren acupunctuur, massage en badtherapie. Hierbij wordt als het ware vanuit een externe manier gewerkt om het lichaam te herstellen. Bij de binnen methode, wordt er vanuit binnen het lichaam gewerkt om te helen en de balans te herstellen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan bepaalde diëten, gebruik van helende kruiden en meditatie. De binnen- en buiten methode worden voor een holistische behandeling vaak samen gebruikt. Deze verschillende methodes complimenteren elkaar namelijk, zodat vanuit verschillende wegen wordt gewerkt om het lichaam en geest op een natuurlijke manier te herstellen. 

Wat kan je verwachten van een acupunctuur Almere Haven behandeling?

Wanneer je de stap wilt nemen voor een acupunctuur behandeling, vraag je je misschien af hoe het precies in zijn werk gaat. Ten eerste wordt er een behandelplan opgesteld, zodat jouw klachten en verwachtingen worden besproken. Tijdens de behandeling worden de naalden gebruikt om de acupunctuurpunten te stimuleren. De naalden blijven tussen de 5 en 30 minuten in het lichaam. Je hebt meestal meerdere behandelingen nodig om te kunnen profiteren van de vele voordelen van acupunctuur. Hoe vaak dit precies zal zijn wordt besproken met de acupuncturist.