Wat moet je weten over een ooglidcorrectie?

Wat moet je weten over een ooglidcorrectie?

In het geval van bepaalde klachten kan het aan te raden zijn om een ooglidcorrectie uit te laten voeren. Stel bijvoorbeeld dat je oogleden hangen, in dat geval kan een correctie helpen. Door middel van een ooglidcorrectie kom je er weer jonger en minder vermoeid uit te zien. Of een dergelijke ingreep is aan te raden, is afhankelijk van wat je zelf wilt. De een hecht meer waarde aan zijn uiterlijk dan een ander. Er zijn ook mensen die het niet erg vinden dat hun oogleden door de jaren heen meer zijn gaan hangen.

Verschillende soorten correcties

Mits een ooglidcorrectie door een expert wordt uitgevoerd, is het een relatief veilige ingreep. Er zijn overigens verschillende vormen van deze operatie. Zo heb je de correctie van het onderooglid, maar ook de correctie van het bovenooglid. Welke vorm van correctie je nodig hebt, is afhankelijk van het type klachten. Correctie van het onderste ooglid is aan te raden wanneer je permanente wallen hebt en dit wil laten verhelpen. Kijk je standaard nogal nors, zelfs wanneer je dit niet zo bedoeld? Dan kan correctie van het bovenste ooglid een goed idee zijn.

Is een ooglidcorrectie de moeite waard?

Of ooglidcorrectie de moeite waard is, is afhankelijk van hoe je kijk hierop is. Niet iedereen vindt de manier waarop hij ouder wordt even prettig. Sommige mensen krijgen bijvoorbeeld last van hangende oogleden. Als dit je echt stoort, dan is een ooglidcorrectie wel de moeite waard. Als je na de operatie en na het helingsproces in de spiegel kijkt, dan is het probleem verholpen. Als je je al een lange tijd stoort aan bijvoorbeeld je hangende oogleden, dan is het ontzettend fijn als het probleem verholpen is. In zo’n geval is een ooglidcorrectie dus zeker de moeite waard.

ooglid
Een ooglidcorrectie laten uitvoeren

Wat kost een ooglidcorrectie?

Wat deze operatie kost, is afhankelijk van waar je dit wilt laten doen. Het bovenste ooglid is vaak goedkoper om te laten corrigeren dan het onderste ooglid. Voor het bovenste ooglid betaal je vaak tussen de € 500 en € 1000. Voor het onderooglid betaal je ongeveer € 1000 tot € 1500 voor een operatie.

Meestal wordt een ooglidcorrectie niet vergoed door de verzekeraar. Heel soms is dit wel het geval. Heb je bijvoorbeeld een erfelijke aandoening waardoor de oogleden gaan hangen? In dit geval kunnen de kosten vergoed worden. Ook als de oogleden tot halverwege je pupil hangen, kunnen de kosten vergoed worden door je zorgverzekeraar. In de meeste andere gevallen kun je ervan uitgaan dat je zelf de operatie zal moeten betalen.

Waar laat je de operatie uitvoeren?

Het is belangrijk om je oogleden te laten corrigeren door een expert. Verdiep je goed in het bedrijf waar je de behandeling wilt laten uitvoeren. Zo voorkom je dat je achteraf spijt krijgt van je beslissing. Door recensies door te nemen krijg je een goed beeld van wat anderen voor resultaten hebben gehad. Recensies vind je eenvoudig met behulp van de Google zoekmachine. Zoek gewoon eens op de bedrijfsnaam, bijvoorbeeld op ABC Clinic.