Waar moet je op letten bij het kopen van een mondkapje?

Waar moet je op letten bij het kopen van een mondkapje?

Veel mensen zijn zich nu meer bewust van het belang van het dragen van een mondkapje in de winter. Het is belangrijk dat het goed past en het grootste deel van het gezicht bedekt om ziektekiemen of allergenen buiten te houden. Naast beslissen of je mondkapje geschikt is voor jouw huidtype, moet je ook kijken naar het materiaal waarvan het gemaakt is. Sommige mondkapjes zijn gemaakt van materialen die bij langdurig dragen problemen zoals allergieën en astma kunnen veroorzaken.

Waarom medische mondkapjes gebruiken?

Medische mondkapjes worden meer gebruikt als infectiepreventiemaatregel in de medische wereld. Ze worden gebruikt om het risico op verspreiding van infecties, bacteriën en virussen te verminderen. Infectiebestrijding is tegenwoordig een prioriteit, omdat er zich in de loop van de tijd veel nieuwe bacteriestammen hebben ontwikkeld. Sommige van deze bacteriën zijn resistent tegen veel antibiotica en kunnen zeer ernstig zijn voor ziekenhuispatiënten. Daarom hebben ziekenhuizen en tandartspraktijken van over de hele wereld richtlijnen opgesteld voor personeel dat maskers, handschoenen, jassen en oogbescherming draagt.

Hoe kiest u het juiste medische mondkapje voor uw behoeften?

Het is belangrijk om het juiste type mondkapje voor uw behoeften te kiezen. Mondkapjes zijn er in verschillende vormen en materialen, maar er zijn een aantal grote verschillen die kunnen worden gemaakt van waar je het voor nodig hebt. Maskers kunnen worden gebruikt voor ademhalingsbescherming of mondbescherming. Mondkapjes helpen de verspreiding van infecties naar anderen te voorkomen en moeten worden gedragen door iedereen die een open wond op hun mond of keel heeft of als ze in contact komen met geïnfecteerd speeksel. Er zijn ook verschillende soorten maskers: chirurgische maskers, ademhalingstoestellen en zakmaskers/filterende gezichtsmaskers (FFM).

medische mondkapjes
Op zoek naar een goed mondkapje?

Hoe een mondkapje te dragen en te verzorgen?

Het dragen van een mondkapje is niet moeilijk. Maar het is belangrijk om het correct te dragen, anders zal het niet effectief voor u zijn.

Stap 1: Plaats het masker iets boven uw neus, zodat de onderkant van het masker uw kin gebied bedekt. Zorg ervoor dat er geen lucht uit de zijkanten van het masker lekt.

Stap 2: Pas de banden rond uw hoofd aan zodat ze goed aansluiten, maar niet te strak. U wilt wat ruimte laten voor luchtstroom zodat de ventilatiegaten aan de zijkant van uw masker goed werken.

Stap 3: Stop beide bandjes achter je oren zodat het mondkapje niet zal vallen.

Stap 4: Zet tot slot eventueel los haar goed vast zodat het geen hinder veroorzaakt.