Waarom kiezen voor verpleegkundige klompen

Waarom kiezen voor verpleegkundige klompen

De verpleegkundige klompen zijn een ware rage aan het worden. Ze worden veelal gebruikt in ziekenhuizen en andere zorginstellingen, maar je ziet ze ook steeds meer terug in wellness centra en zonnestudio’s. Daar zijn goede redenen voor. Zo kan je er kilometers op lopen zonder dat je benen vermoeid raken en zijn ze makkelijk schoon te houden. Ben je op zoek naar verpleegkundige klompen? Of wil je meer informatie? Lees dan verder!

Wat zijn verpleegkundige klompen?

De verpleegkundige klompen lijken een beetje op de populaire crocs maar toch verschillen ze veel van elkaar. Waar het bij de crocs meer draait om de mode, draait het bij de verpleegkundige klompen meer om therapeutische en technische kenmerken.

Een goede verpleegkundige klomp, zoals die van Sanita klompen, hebben een goede schokbestendigheid en geeft een goede ondersteuning van de voeten. Hierdoor worden de kuiten dus ook minder belast bij het vele lopen en worden je benen dus automatisch ook minder snel moe. Verder bezit een goede klomp een transpiratieregeling en een vermindering van de statische energie. Dit zijn zeker aan aantal punten waar je op moet letten.

Verpleegkundige klomp
Ben je op zoek naar een verpleegkundige klomp? Let goed op de specifieke eigenschappen.

Hygiëne

Buiten alle bovenstaande kenmerken is hygiëne een minstens net zo belangrijk aspect van de verpleegkundige klompen. Om je klompen schoon te kunnen houden, moeten ze wasbaar zijn. Je kunt een stapje verder gaan en stereliseerbare klompen aanschaffen. Let hier dan wel op dat het materiaal waar de klompen van zijn gemaakt bestand zijn tegen hoge temperaturen.

Sommige modellen worden geleverd met een uitneembare zool. Dit is heel handig, zo hoef je niet elke keer de hele klomp te wassen. Mochten de zooltjes nou niet meer schoon te krijgen zijn, dan kan je altijd nieuwe zooltjes kopen. Je hebt tevens ook zooltjes die steriliseerbaar zijn mocht je dit willen. Wel zo hygiënisch!

Veiligheid

Natuurlijk mag de veiligheid van de klompen niet ontbreken! Het zijn immers wel werkschoenen en moeten dus aan bepaalde veilgheidsvoorwaarden voldoen.

Een absolute must zijn antislip zolen. Als verpleegkundige kan je je al snel op gladde vloeren begeven en hier wil je natuurlijk niet op uitglijden. Dit is meestal standaard op verpleegkundige zolen, maar toch zeker iets waar je op wilt letten.

Als je met normale schoenen veel loopt, bouw je, door de wrijving, veel statische elektriciteit op en kan je een schok krijgen als je iets of iemand vast wilt pakken. Om dit te voorkomen moet je bij het kiezen van je klomp letten of deze de statische energie verminderd. Dan hoef je je daar ook geen zorgen meer om te maken.

Maak het wat minder saai!

Vaak is de werk kleding van een verpleegkundige niet echt modieus en eentonig.

Gelukkig komen de medische klompen voor in alle soorten kleuren en kleur combinaties. Er zijn er zelfs klompen die leuke patroontjes of opdrukken hebben om de boel nog meer op te vrolijken. Zo kun je een beetje een eigen draai geven aan je saaie werkkleding.

Hopelijk heeft het bovenstaande je geïnformeerd en heeft het je geholpen met het kiezen van goede verpleegkundige klompen. Nu weet je zeker dat je veilig, gezond en modieus naar het werk kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *