Ik wil stralend witte tanden

Ik wil stralend witte tanden

De afgelopen jaren zijn er heel wat fabels de wereld in gegooid wat betreft het realiseren van witte tanden. De één zegt dat het moet door de tanden te bleken, terwijl de ander zegt dat het ligt aan de dagelijkse verzorging of de tandpasta die gebruikt wordt. Een tandarts uit Schiedam heeft dit uitgezocht en is tot een aantal conclusies gekomen wat betreft stralend witte tanden. Hopelijk kun jij het in de toekomst ook realiseren.

Door de tandarts

Het is mogelijk om bij de tandarts tanden te laten witten. Dit doen zij met waterstofperoxide en het is aan te raden om dit bij een hiervoor aangeschreven tandarts te doen. Zorg ervoor dat je eerst een oriënterend gesprek hebt en weet wat de mogelijke bijwerkingen zijn. Het kan namelijk gevoelige tanden opleveren.

Tandarts
Wil je stralende witten tanden? Ga verder met deze opties.

Een optisch effect

De afgelopen jaren zijn er heel wat middeltjes op het internet en televisie verschenen waar werd aangegeven dat het mogelijk was om eenvoudig witte tanden te krijgen. Het gaat natuurlijk om het optische en niet om gezonde tanden. Er zijn ‘tandstiften’ die ervoor zorgen dat er een soort Tipp-ex laagje over de tanden heen komt en zorgt dat de tanden wit lijken. Na verloop van tijd zal dit laagje slijten, maar het is dan weer niet schadelijk voor de tanden. Wellicht dus het proberen waard?

Blijven verzorgen

Het gevaar is dat wanneer de witte tanden eenmaal een feit zijn dat mensen geneigd zijn om minder vaak of helemaal niet meer naar de tandarts te gaan. Dit is natuurlijk niet de bedoeling en zal op termijn ook weer je tanden aantasten. Daarom is het goed om minimaal één keer in het jaar of het liefst één keer per half jaar naar de tandarts te gaan. In het meest ideale geval combineer je dit met een bezoek aan de mondhygiëniste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *