5 tips voor een goedkope zorgverzekering 2020

5 tips voor een goedkope zorgverzekering 2020

Op zoek naar een goedkope zorgverzekering? Vanaf 12 november zijn alle nieuwe premies bekend en kun je weer overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering 2020. Elke zorgverzekering lijkt op elkaar, maar wat zijn nou de verschillen? Wij geven je graag tips, zodat je uiteindelijk zelf de beslissing kan maken voor welke verzekering je kiest.

Vergelijk meerdere zorgverzekeringen

Het is belangrijk dat je niet alleen kijkt naar de prijs. Vaak is het zo hoe minder je betaald, hoe minder voordelen je hebt, maar dit is natuurlijk afhankelijk van de zorg die je nodig hebt. Daarnaast kun je op een eenvoudige manier zorgverzekeringen vergelijken. Jij wil toch ook een goedkope zorgverzekering?

Kies je wel of niet voor een aanvullende verzekering?

Heb je vaak gaatjes of blessures? Dan wordt je zorgverzekering automatisch al duurder, aangezien je dan dient te kiezen voor een aanvullende verzekering. Maar stel je hebt nooit last van gaatjes en weinig blessures. Dan kun je best voor een basisverzekering kiezen. De kosten verschillen natuurlijk weer per verzekering, maar denk er goed over na welke zorg jij nodig hebt. Zo kom je uiteindelijk bij de goedkoopste zorgverzekering uit.

goedkope zorgverzekering
Opzoek naar een goedkope zorgverzekering?

Verhoog als het kan je eigen risico

Ben je zelf gezond en verwacht je nauwelijks zorgkosten te maken? Dan zou je kunnen besparen door je eigen risico te verhogen. Denk er wel goed over na, want als je onverwachts veel zorgkosten maakt, bijvoorbeeld omdat je onverwachts in het ziekenhuis beland, moet je in een keer een heel groot bedrag betalen. Zo kun je ervoor kiezen om je eigen risico te verhogen. Dat is mogelijk tussen de 485 en 885 euro.

Let op dat je niet dubbel verzekerend bent

Het kan zo zijn dat je dubbel verzekerd bent, aangezien je misschien nog wel ergens een doorlopende reisverzekering hebt lopen. Een basisverzekering vergoedt medische kosten in het buitenland tot het Nederlandse tarief. Het kan zo zijn dat de zorg in sommige landen duurder is dan Nederland. Hiervoor dien je een aanvullende verzekering af te sluiten.

Vraag zorgtoeslag aan

Krijg jij al zorgtoeslag? Sommige mensen hebben daar namelijk recht op. Dan wordt er elke maand een bepaald bedrag op je rekening gestort waarmee je vervolgens een gedeelte van je zorgpremie kunt betalen. Daarnaast wordt de zorgtoeslag elk jaar verhoogd. Bij de Belastingdienst kun je kijken waar jij precies recht op hebt.