Waarom je het beste een mondkapje kunt kopen

Waarom je het beste een mondkapje kunt kopen

Het dragen van een mondkapje is iets waar we vroeger weinig bij stil stonden. Tegenwoordig zijn we hier veel meer mee bezig. Niet alleen zorgprofessionals zoals bijvoorbeeld tandartsen dragen mondkapjes. Ook in het openbaar, zoals in het openbaar vervoer is het aan de orde van de dag. Maar waarom kan je nu eigenlijk het best een mondkapje kopen? En waar kan je het best op letten? Hierover in dit artikel meer.

Het dragen van een mond-neusmasker

Het dragen van een mond-neusmasker draagt bij aan het gevoel van veiligheid. Dit geldt zowel voor jezelf als voor anderen. Dit is niet alleen zo in situaties waar je niet voldoende afstand kan houden, maar ook in gesloten ruimtes waar een goede ventilatie niet altijd vanzelfsprekend is. Ook in de zogeheten contact beroepen, zoals zorggerelateerde beroepen of andere beroepen zoals kapper of schoonheidsspecialist zien wij steeds vaker mondkapjes terug komen. 

Een mondkapje dragen

Het idee achter een mond-neusmasker is dus dat deze zowel de mond als de neus bedekt voor een zo optimaal mogelijke bescherming. Dit komt doordat dit de verspreiding van druppels voorkomt, die tijdens het praten, hoesten of niezen ontstaan. Ook bij het opzetten en dragen van een masker zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo is het belangrijk eerst je handen te wassen voordat je het masker op zet. Hiernaast is het verstandig niet het gedeelte aan te raken dat je op je gezicht zet, maar alleen de elastieken die over je oren gaan. Zorg ook voor een goede aansluiting op je neus en bij je kin. Met wegwerpmaskers kan je dit gedeelte soms bijbuigen om te zorgen voor een goede aansluiting. Bij de stoffen variant is het mogelijk deze in de droger te gooien, om te zorgen dat hij beter op de kin aansluit als dit nog niet het geval is. Het is dus erg belangrijk dat het masker goed aansluit en je kin, mond én neus bedekt.

katoenen mondkapjes
Op zoek naar goede mondkapjes?

Een mondkapje kopen

Mondkapjes zijn in verschillende varianten beschikbaar op de markt. Denk hierbij aan medische mondkapjes, niet-medische mondkapjes en de stoffen- en wegwerp variant. Alleen al binnen de stoffen variant is er ontzettend veel variatie. Zo worden deze kapjes aangeboden in verschillende kleuren en verschillende designs. Zo kan je hier zelfs rekening houden met je outfit. Wat je keuze ook gaat zijn, met bovenstaande tips weet jij in ieder geval waar je op moet letten bij een mondkapje kopen.