Mooie witte tanden dankzij gezonde voeding?

Mooie witte tanden dankzij gezonde voeding?

Een mooi en gezond gebit willen we allemaal. Maar hoe goed we er ook voor zorgen, ons gebit verkleurt nou eenmaal. Je kunt je tanden natuurlijk laten bleken, maar dit is wel heel erg duur. Daarom hebben we nu 5 tips voor wittere tanden zonder te bleken voor je!

Wittere tanden door de juiste accessoires

Lichte accessoires laten je tanden meer stralen dan bijvoorbeeld goud en zwart. Daarom kun je, als je van plan bent veel te lachen vandaag, het beste een wit sjaaltje of een zilveren ketting dragen. Als je blond haar hebt heb je dit al mee want ook dat laat je tanden witter lijken. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je je haar moet verven als je donker haar hebt. Want we hebben nog meer tips!

De juiste lippenstift

Lippenstift is een makkelijke en snelle oplossing op verkleurde tanden. Zijn je tanden grijzig? Gebruik dan lichte roze en bruine tinten. Als je grijze tanden hebt moet je absoluut geen rode lippenstift gebruiken, dit laat je tanden extra erg opvallen. Zijn je tanden wat gelig? Vermijdt dan donkere kleuren lippenstift en glanzende lipgloss, en ga juist voor een nude look.

witte tanden
Tips voor witte tanden

Eet en drink de goede dingen

Iedereen weet dat je tanden verkleuren van koffie, roken en rode wijn. Maar er zijn ook dingen waar je tanden juist witter van worden! Bleekselderij, appels, broccoli, spinazie en wortels schuren je tanden een soort van waardoor de bacteriën die voor verkleuring zorgen, geen kans krijgen om op je tanden te blijven zitten. Lukt het niet om de hele week zelf een een maaltijd met gezonde groenten op tafel te zetten? Kies dan bijvoorbeeld voor lekkere kant-en-klaar maaltijden aan huis. Daarnaast zijn deze ingrediënten ook nog eens erg goed voor je, en gezond eten zorgt voor een gezondere uitstraling.

Een bruin gezicht

Hoe bruiner je huid is, hoe witter je tanden en je oogwit lijkt! Dat is natuurlijk geen reden om een te donkere foundation te gaan gebruiken… Maar je kunt een beetje bronzer gebruiken, of bekijk de bruin zonder zon tips om snel een natuurlijk bruin gezicht te krijgen.

Teeth whitener

Je poetst minimaal twee keer per dag je tanden. Wij diva’s soms zelfs wel drie tot vijf keer omdat we een afspraakje hebben of iets dergelijks. Gebruik daarom whitening tandpasta. Tegenwoordig heeft bijna ieder tandpasta merk wel een tube waar whitening op staat en dat is geen ontzettend chemische troep maar gewoon echte tandpasta die je een handje helpt bij het krijgen van wittere tanden.

Het duurt natuurlijk wel een weekje of twee voor je resultaat ziet. Maar daarom is er voor de ongeduldigen onder ons ook instant whitener. Dit kun je gewoon kopen bij de drogist.