Tanden laten bleken

Tanden laten bleken

Steeds meer mensen willen graag een stralend wit gebit. Een manier om wittere tanden te krijgen is het bleken van de tanden. In deze blog lees je meer over wat tanden bleken is, welk resultaat je kan verwachten en wat het je kost.

Wat is tanden bleken?

Veel mensen hebben van zichzelf geen hele witte tanden. Vaak zijn tanden wat gelig of worden tanden minder mooi van kleur naarmate we ouder worden. De grootste reden van het verkleuren van tanden, is het eten en drinken wat we nuttigen. Denk aan kleur bevattende producten zoals rode wijn, koffie en cola.

Witte tanden zijn voor veel mensen een schoonheidsideaal. Gelukkig zijn de meeste tandverkleuringen te behandelen met bleken. Het beste resultaat wordt behaald bij tanden die gelijkmatig geel verkleurd zijn.

Het bleken van de tanden gebeurt door een behandeling met waterstofperoxide. Welke bleekmethode precies gebruikt moet worden, hangt af van de oorzaak van de tandverkleuring.

witte tanden.jpg
Een wit gebit door je tanden te bleken

Manieren om tanden te bleken

Tanden bleken kan op twee verschillende manieren:
1. Bleken bij de tandarts
2. Bleken door middel van een thuis bleek setje – let op: de resultaten hiervan zijn duidelijk minder sterk dan behandelingen bij de tandarts.

Resultaten van tanden bleken

Door het bleken van de tanden worden je tanden een aantal tinten witter. Bij gelijkmatige verkleuringen zal het resultaat een duidelijke verbetering zijn. Helaas is het resultaat van tanden bleken niet voor altijd. Ongeveer een jaar na het bleken van de tanden, zal de eerste achteruitgang weer zichtbaar worden. Ongeveer 2 jaar na behandeling is een nieuwe behandeling ‘nodig’.

Kosten

De kosten voor het laten bleken van de tanden bij de tandarts kunnen verschillen. Iedere tandarts kunnen andere kosten hanteren. Vaak liggen de kosten voor een behandeling tussen de €250,- en €400,-.

Wil je hier meer over weten? Ga dan eens in gesprek met je behandelend tandarts!