Behoefte aan een consult?

Behoefte aan een consult?

Wanneer doet u er nu precies goed aan om een consult te boeken bij gynaecologie Amsterdam? Het is een vraag die veel vrouwen zich stellen. In het bijzonder voor jonge vrouwen of meisjes die voor het eerst naar de gynaecologe moeten is dit een spannend moment. Zij hebben er namelijk geen idee van wat ze nu precies allemaal kunnen verwachten. Bovendien is het ook nog eens zo dat ze vrezen dat de onderzoeken pijn zullen doen. Wat is hier nu allemaal precies van waar en waar moet u nu echt rekening mee houden bij een consult bij de dienst gynaecologie Amsterdam? U ontdekt het hier op deze pagina!

             Wanneer gaat u voor het eerst naar de gynaecoloog?

Stelt u zich de vraag wanneer u er nu precies goed aan doet om een bezoek te brengen aan de dienst gynaecologie Amsterdam? Er is hier door de jaren heen behoorlijk wat over gezegd en geschreven. Lange tijd werd er bijvoorbeeld gesteld dat het volstaat om na één à twee jaar nadat u voor het eerst seks heeft gehad een gynaecologe te bezoeken. Tegenwoordig is dat advies echter een beetje achterhaald. Sterker nog, het wordt sterk aangeraden om een bezoek te brengen aan gynaecologie Amsterdam voordat u voor het eerst seks heeft. Heeft u nog geen bezoek gebracht aan een gynaecoloog voor uw 25ste verjaardag? In dat geval zal er u rond deze leeftijd worden gevraagd om een onderzoek naar baarmoederhalskanker te ondergaan. Dit is louter preventief en geldt voor alle vrouwen van deze leeftijd.

consult bij baby
consult bij baby

             Wat aantrekken voor uw bezoek aan een gynaecoloog?

Om ervoor te zorgen dat uw bezoek aan een gynaecoloog Amsterdam op de meest optimale wijze kan verlopen kan het interessant zijn om even stil te blijven staan bij wat u nu precies het beste kunt aantrekken. Het wordt aangeraden om een rokje of een jurkje aan te trekken. Deze kunt u namelijk eenvoudig(er) naar boven houden wanneer u op de onderzoekstafel plaats gaat nemen. Op deze manier hoeft u zich niet volledig uit te kleden. Veel dames voelen zich hier namelijk toch een beetje ongemakkelijk bij.

             Doet een gynaecologisch onderzoek pijn of niet?

Heel wat vrouwen die de dienst gynaecologie Amsterdam bezoeken vrezen dat ze pijn zullen ervaren tijdens de onderzoeken die ze moeten ondergaan. Deze angst is echter op zich nergens voor nodig. U dient plaats te nemen op de tafel met uw benen gespreid. Uw voeten kunt u laten steunen in de beugels. Daarna zal de gynaecoloog een zogenaamde eendenbek in de vagina inbrengen. Op deze manier wordt het mogelijk gemaakt om de vagina beter te kunnen onderzoeken. In het merendeel van de gevallen wordt er hierbij gebruik gemaakt van een speciaal glijmiddel. Deze zorgt ervoor dat het inbrengen van de eendenbek eigenlijk relatief pijnloos kan verlopen. Brengt u een bezoek aan de dienst gynaecologie voor het laten nemen van een uitstrijkje? Ook in dat geval hoeft u geen pijn te vrezen. Het onderzoek zal voorbij zijn voordat u het beseft. Het mag dan ook duidelijk zijn, op zich hoeft u helemaal niets te vrezen voor wat uw bezoek aan de dienst gynaecologie Amsterdam betreft!