Zo blijven jouw tanden mooi en gezond

Zo blijven jouw tanden mooi en gezond

Een stralend witte glimlach en het schone gevoel aan je gebit dat je hebt na een bezoek aan de tandarts. Het liefst zouden we dit elke dag hebben. Toch merk je vaak dat er na enige tijd tandplak op je tanden komt en dat je glimlach net iets minder wit is dan na een tandartsbezoek. Het is echter wel belangrijk dat je tanden mooi en gezond blijven. Je hebt tenslotte liever geen gaatjes of andere nare problemen. In dit artikel geven we enkele tips zodat jij elke dag met een stralende glimlach rondloopt.

Poetsen, reinigen en spoelen

Om ervoor te zorgen dat je tanden gezond blijven is het belangrijk dat je regelmatig én goed je tanden poetst. De meeste tandartsen raden aan om twee keer per dag je tanden te poetsen. Het liefst met een elektrische tandenborstel, want hier haal je meer viezigheid mee weg. Daarnaast raden veel tandartsen aan om je tanden regelmatig te reinigen met tandenstokers en ragertjes. Spoel je tanden na het poetsen nog even na met mondwater en je mond is weer helemaal schoon.

tandpasta

Breng een bezoek aan de tandarts

Om je mond gezond te houden is het belangrijk om minimaal een keer, maar het liefst twee keer per jaar een tandarts te gaan. In een tandheelkunde praktijk controleert de tandarts of alles goed schoon is en of je geen gaatjes, ontstekingen of andere problemen hebt. Door regelmatig naar de tandarts te gaan worden problemen op tijd opgemerkt. De tandarts kan het probleem meteen oplossen en eventueel geeft hij je advies over hoe jij je tanden zelf beter schoon kunt houden.

Een stralend witte glimlach

Zijn jouw tanden goed schoon en heb je een gezond gebit, maar ben je nog steeds niet tevreden over de kleur van je tanden? Er zijn verschillende dingen die je kunt doen, maar houd er rekening mee dat je tandkleur genetisch bepaald is. Allereerst worden je tanden witter wanneer je geen koffie of thee drinkt en wanneer je stopt met roken. Daarnaast helpt een whitening tandpasta om je tanden minder geel te maken. Ben je echt helemaal niet tevreden over je tandkleur? Overweeg dan om deze te laten bleken.