Digitaliseer binnen jouw tandarspraktijk

Digitaliseer binnen jouw tandarspraktijk

Digitalisering, iedereen is er wel mee bezig. Veel meer processen niet meer met de hand, maar met een computer of op een nadere digitale manier. Zo zijn er ook tegenwoordig verschillende mogelijkheden om uw communicatie te digitaliseren. Waarom zou u dit doen? In dit artikel ga ik u wat meer vertellen over waarom digitale communicatie en hoe dit in verschillende sectoren goed kan worden toegepast. Zoals bijvoorbeeld in een tandartspraktijk!

Waarom digitale communicatie binnen een tandartspraktijk?

Narrowcasting of ook wel digitale signage genoemd, is een vorm van communiceren op een digitale manier. Een van de belangrijkste redenen om voor deze manier van communicatie te kiezen is dat het uw doelgroep op een goede, snelle maar ook zeker voordelige manier kan bereiken. Het is eigenlijk niet veel meer dan een boodschap verzenden naar uw doelgroep via bijvoorbeeld een display. U moet dan wel goed met verschillende factoren rekening houden. Om te beginnen is het allereerst heel belangrijk dat u goed voor ogen heeft wie uw doelgroep nou echt is. Als u een herenkleding zaak hebt en gaat op een yogaschool, waar vooral veel vrouwen komen, deze vorm van communicatie toepassen heeft het waarschijnlijk niet veel effect. Bekijk dus goed wie uw doelgroep is en natuurlijk waar uw doelgroep aanwezig zal zijn om uw boodschap te ontvangen. Naast de plek en de ontvangers is de boodschap natuurlijk net zo belangrijk. Als de plek en uw doelgroep perfect is maar de boodschap spreekt niet aan, zal dit alsnog niet het gewenste effect geven.

tandartspraktijk
Digitale communicatie in je praktijk.

Digitale communicatie in de tandartspraktijk: verschillende factoren

Ik ga u wat meer vertellen over de volgende sectoren, om te beginnen natuurlijk de bedrijvensector. Er zijn natuurlijk verschillende doelgroepen die u als bedrijf kan hebben. Zo zijn er natuurlijk leveranciers die u wilt bereiken, klanten die u bezoeken of natuurlijk uw eigen personeel. Zo kunt u informatie verschaffen over waar leveranciers moeten zijn, klanten heen kunnen of informatie over evenementen geven aan uw personeel.

In de Retail sector kan er ook goed gebruikt worden gemaakt van deze manier van communicatie. Zo kunt u uw potentiele klanten naar de winkel trekken met mooie displays waar modellen met uw kleding staan.

Kosten van deze manier van communicatie?

Er zijn verschillende factoren die de prijs bepalen. Zo zijn er kosten voor het ontwikkelen van de boodschap, het uitzenden van de boodschap en natuurlijk de kosten voor een beeldscherm. Voor alle opties en mogelijkheden, kunt u het beste contact opnemen met een expert.